Waarom bestaat Duivels eendje?

Weet jij waarom jij doet wat jij doet, terwijl jouw buurman bv. een loodgieter is?

Wij zijn misschien een speelgoedwinkel maar niet zomaar een speelgoedwinkel.

Want weet je eigenlijk waarom we met Duivels eendje begonnen zijn?

 

Eigenlijk gaat het al een hele tijd terug.
Michael -die toen nog maar een snotneus van 5j oud was- zijn mama Jeanine, opende haar eerste speelgoed winkel in Zaventem.
Niet lang daarna kwam er een tweede winkel bij in Vilvoorde.
Ze zette daarna haar carrière verder als vertegenwoordigster van… ja je raad het… speelgoed!
Dit terwijl Michael zijn vader, Régis, de winkel(s) openhield. 
Daarna volgde nog een winkel in Edingen en uiteindelijk zette Duivels eendje zijn eerste stapjes in Merchtem in 2006.

Een hele historiek dus om duidelijk te maken dat Duivels eendje eigenlijk een kindje is van maar liefst 30j aan ervaring in de speelgoed sector gebundeld met een hele grote passie.
 
Want zie je, Jeanine -zelf mama van 4- die al veel soorten en merken speelgoed had gezien in haar leven, had een visie om kwalitatief en duurzaam speelgoed aan te bieden, rommel zou bij haar niet in de winkel komen! 

Michael zijn vader daarentegen, die ondertussen spijtig genoeg overleden is, had ook een mooie visie voor Duivels eendje.  
Zijn visie was om een speelgoedwinkel te ontwerpen dat, wanneer je binnen komt, je het gevoel geeft in een feeërieke wereld binnen te stappen.
Een plaats waar je niet alleen als kind maar ook als volwassene kan ontsnappen aan de dagelijkse stress en realiteit en je kan onderdompelen in de prachtige wereld van buitengewoon speelgoed.

En ter ere van zijn vader besloot Michael in 2002 om de fakkel over te nemen, deze beide visies mee te nemen en er zijn visie er ook nog bij te smelten, nl. Speelgoed aanbieden dat gezinnen dichter bij elkaar brengt!

Zijn mama is ondertussen aan het genieten van haar welverdiende pensioen.
Desondanks laat de passie haar ook niet los en zie je haar nog regelmatig in de winkel opduiken of hier en daar een handje toesteken. 

 

Vanwaar de naam Duivels eendje?

Wel, het Duivels eendje heeft verschillende achterliggende betekenissen.
In de Vierkants hoeve waar Duivels eendje ontstaan is, werden nl. al 50j viseendjes voor de kermissen gemaakt!
Het was dus voor de hand liggend om het eendje een plaats te geven in onze winkel.
Daarbovenop staat een eend symbool voor geluk, vrijheid, en vooral in het “nu” zijn, in het moment leven.
En laat dit nu net zijn wat je meemaakt wanneer je door de deur van Duivels eendje stapt.

Het gedeelte Duivels klinkt misschien wat gek in combinatie met het eendje maar komt van het alom bekende “Jack in de Box” speeltje wat eigenlijk een “Duiveltje in het doosje” betekent.
Daarbovenop staat het symbool voor het meer ondeugende en rebelse, want hier bij Duivels eendje volgen wij geen trends of hypes.
Wij gaan voor stevig, origineel, kwalitatief, educatief en duurzaam speelgoed!

 

Onze Visie en Missie

Wij willen kind en ouder helpen om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress en realiteit door zich onder te dompelen in de prachtige wereld van buitengewoon speelgoed!
Dit doen we door educatief, kwalitatief en duurzaam speelgoed aan te bieden, dat de verbeelding tart, de vaardigheden ontwikkeld en het gezin dichter bij elkaar brengt.

 

Wij hechten veel belang aan bepaalde waarden zoals o.a. persoonlijke aanpak, klantenservice, respect, plezier, passie, leergierigheid en originaliteit.

Duivels eendje

  • Wij bieden educatief, kwalitatief en duurzaam speelgoed, dat de verbeelding tart, de vaardigheden ontwikkeld en het gezin dichter bij elkaar brengt! Brusselsesteenweg 231, 1785 Merchtem
  • 02/306.79.92
  • info@duivelseendje.be
Copyright 2019 Duivels Eendje - Powered by Lightspeed
MasterCard Visa Maestro Cash Bancontact / Mister Cash Belfius
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »